Najnoviji proizvod firme Vipol su fasadne roletne koje najmanje utiču na spoljašni izgled objekta.

Podfasadne roletne se ugrađuju na objekat nakon ugradnje prozora, a pre izrade fasade i zbog toga su prikladne za novogradnju budući da je potrebno prethodno planiranje kako bi se roletne ukomponovale u projekat.

Ovaj tip roletne moguće je "sakriti" iznutra, ali je za to vrlo bitno da postoji prostor tj. mogućnost dizanja roletne iznad prozora a to se rešava tako što se napravi zub iznad prozora u koji se smesti roletna. One se mogu po potrebi izraditi sa integrisanim rolo komarnikom ali samo u kombinaciji sa kutijom od 165mm i 180mm. Podfasadna roletna se posle montaže prekriva fasadom tako da postaje praktično nevidljiva.

Donji deo roletne se otvara spolja radi eventualnog servisa.

PVC LAMELA

Lamele za sve tipove PVC roletni su iste i izrađuju se od visokokvalitetnog uvoznog granulata sa UV zaštitom.

Dimenzija lamele: 37mm.

Boje: bela, siva i providna.

AL LAMELA

Aluminijumske lamele uvoze se od poznatih evropskih proizvođača i punjene su poluretanskom penom radi maksimalne energetske efikasnosti i zaštite od buke.

Dimenzije lamela: 39mm i 43mm.

Boje: bela, siva i braon.

PVC lamele boje
AL lamele boje

POGON

Pogon kod svih tipova Vipol roletni je standardno na gurtnu (14mm), a opciono može biti na kurblu ili motor sa prekidačem sa ili bez daljinca.


 

VOĐICE

Vođice su kod svih Vipol roletni dimenzija 53x22mm, a izrađuju se od PVC materijala, a po želji mogu biti i od aluminijuma. Završna lamela je u oba slučaja od aluminijuma.

Završna lamela se može poručiti sa sistemom zaključavanja koja dodatno osigurava prostor od provale.